muutosvalmennus yrityksille

Muutosvalmennus auttaa yritykset vaikeiden paikkojen yli

 Kulunut vuosi ei ole päästänyt yrityksiä helpolla ja moni onkin joutunut vaikeiden päätösten eteen. Lomautukset sekä irtisanomiset ovat pyyhkäisseet aallon lailla yrityskentän yli, jättäen jälkeensä paljon epätoivoa ja hämmennystä. Muutos on usein niin työyhteisön, kuin yksilönkin kriisi. Muutos on kuitenkin samalla myös pysyvä olotila, joka auttaa pitämään yritykset elinvoimaisina.  

Olemmekin kehittäneet yritysten avuksi muutosvalmennus-konseptin, jonka avulla irtisanomistilanteetkin voidaan kääntää parhaaksi mahdolliseksi kokemukseksi, olosuhteet huomioon ottaen. Muutos on parhaassa tapauksessa myös erinomainen mahdollisuus!

Tiesithän, että työsopimuslaki muuttui 1.1.2017 voimaantulevalla lailla siten, että tuotannollisella tai taloudellisella perusteella irtisanotuille (väh. 5 v. työsuhde) tulee oikeus työnantajan kustantamaan yhden kuukauden palkan arvoiseen valmennukseen tai koulutukseen? Räätälöitävä muutosvalmennuksemme vastaa myös tähän tarpeeseen erinomaisesti. Muutosvalmennus on kattava koulutuspaketti muutosprosessin vaiheista, sekä muutoksen kohtaamisesta ja uuteen motivoitumisesta. Käymme läpi esimerkiksi erilaisia muutoksessa tukevia tahoja sekä palveluita, moderneja tapoja uudelleen työllistymiseen sekä annamme konkreettisia työkaluja omaan urasuunnitteluun. Muutosvalmennus on suunniteltu erikseen työntekijä- ja toimihenkilötasoille. Muutosvalmennuksessamme autamme ihmisiä hyväksymään sen, johon he eivät voi itse vaikuttaa ja keskittymään puolestaan siihen, mihin he voivat vaikuttaa.

Muutosvalmennuksen toteutus

Muutosvalmennus totetutetaan Personalhusetin konsulttien puheenvuoroina, sekä yksilö -ja ryhmätyöskentelynä. Räätälöimme palvelun aina ajantasaiseksi tarpeidenne mukaan ja otamme myös huomioon osallistujien toiveet esimerkiksi aihealueista, joista he haluaisivat saada enemmän tietoa. Muutosvalmennuksen pituus voidaan määritellä tapauskohtaisesti, riippuen kohderyhmästä ja osallistujien määrästäkin. Läsnäolopäivien lisäksi valmennukseen kuuluu kotona tehtäviä harjoituksia, sekä osallistujien kanssa erikseen sovittu, yksilöllisesti räätälöity valmennus/jälkiseuranta.

Niin työnhaku kuin koko työelämä on viime vuosien aikana siirtynyt vahvasti digitaaliseen maailmaan ja muuttunut entistä huomattavasti moniulotteisemmaksi kokonaisuudeksi. Olemmekin saaneet paljon kiitosta siitä, miten hyödyllistä osaamisemme jakaminen modernia rekrytointia, työnhakua sekä oman osaamisen sanoittamista koskien on ollut. Toimintamme ydin on auttaa rakentamaan menestystarinoita, yhdessä yritysten sekä työntekijöiden kanssa - myös kriisitilanteissa. 

Muutosvalmennuksemme pähkinänkuoressa

✔️ Sisältö räätälöidään tarpeidenne mukaan

✔️ Suunniteltu erikseen työntekijä-ja toimihenkilötasoille

✔️ Toteutetaan yksilö- ja ryhmätyöskentelynä

✔️ Käydään läpi muutoksessa tukevia ulkopuolisia tahoja sekä palveluita

✔️ Kerromme moderneja tapoja uudelleen työllistymiseen

✔️ Annamme konkreettisia työkaluja omaan urasuunnitteluun

✔️ Totetutetaan Personalhusetin konsulttien puheenvuoroina, sekä yksilö -ja ryhmätyöskentelynä

Ota meihin yhteyttä, niin rakennetaan Teille sopiva palvelukokonaisuus!

muutosvalmennus yrityksille

Palvelumme

(klikkaa auki ja lue lisää!)

Rekrytoinnin ja henkilöstövuokrauksen eroina on se, että rekrytoinnissa olemme mukana prosessissa, mutta asiakas palkkaa työntekijän omille listoilleen. Etsimme parhaat osaajat ja haastattelemme heidät. Näistä osaajista esittelemme sinulle vain tehtävään parhaiten sopivat kandidaatit, joista pääset valitsemaan juuri teille oikean työntekijän. Varmistamme samalla hyvän hakijakokemuksen: panostamme tiiviiseen yhteydenpitoon hakijoiden kanssa.

Rekrytointi sopii hyvin työntekijätason/ammattiosaajien tehtäviin. Kauttamme saa myös johtotason rekrytointia, valintaa sekä suorahakua.

Rekrytointipalvelumme avulla rakennamme asiakkaidemme ja työnhakijoidemme menestystarinoita. Meillä rekrytointityö pohjautuu eritoten henkilöstökonsulttien moderniin rekrytointiosaamiseen ja Cut-e työpersoonallisuusarviointeihin. Seuraamme myös onnistumista pitkälle tulevaisuuteen.

Etsimme parhaat osaajat ja haastattelemme heidät, saat ehdokkaita, joista pääset valitsemaan juuri teille sopivimman. Varmistamme samalla hyvän hakijakokemuksen: panostamme tiiviiseen yhteydenpitoon hakijoiden kanssa.

Henkilöstövuokrauksessa olemme mukana työsuhteen koko elinkaaressa. Olemme hallinnollinen esimies työntekijälle ja hänen työsuhteensa on Personalhusetille, ei asiakkaallemme. Asiakkaanamme Teidän ei siis tarvitse huolehtia hallinnollisesta työstä, vaan me hoidamme sen ja otamme samalla vastuun myös kaikista työnantajan riskeistä. Me hoidamme resursoinnin ja työsuhteen elinkaaren, Asiakas huolehtii työnjohdosta.

Usein henkilöstövuokraus on työntekijän rekrytointia joustavampi, käytännöllisempi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto. Toisinaan henkilöstövuokraus toimii myös hyvänä rekrytointikanavana vakituiseen työsuhteeseen.

Me autamme, kun tarvitset osaajia vakituisesti, tilapäisesti, kausittaisesti tai projektiluontoisesti. Etsimme ja haastattelemme parhaat osaajat. Hoidamme työsuhdetta ja esiperehdytämme. Vastaamme palkanmaksusta, lomista ja sairastumisista, jotta te pääsette keskittymään ydinosaamiseenne.

Ulkoistuspalvelussa voitte siirtää jonkin sisäisen toimintonne – tai osatoiminnon – meidän tuotettavaksemme. Meillä on vankka kokemus erilaisissa ulkoistustilanteissa toimimisesta.

Henkilöstövuokrauksesta tämä poikkeaa esimerkiksi siinä, että otamme vastuun sekä työnjohdosta että varsinaisesta tekemisestä ja varmistamme, että te saavutatte tavoitteenne. Olemassa olevat työntekijät pysyvät usein prosessissa mukana ja siirtyvät mukaan vanhoina työntekijöinä.

Resursoimme tuotannon kysynnän mukaan ja varmistamme riittävän määrän resursseja erilaisiin kysynnän vaihteluihin. Näin voitte muuttaa kiinteän kulun joustavaksi ja toiminta skaalautuu kysynnän mukaisesti. Panostamme vahvasti henkilöstön sitoutumiseen sekä avoimeen tiedottamiseen. Lisäksi voimme tarjota henkilöstölle erilaisia etenemis- ja kouluttautumismahdollisuuksia.

Otatteko käyttöön uutta järjestelmää? Onko teille tulossa iso rekrytointiprojekti, eikä esimiehillä ole kokemusta rekrytoinneista? Haastatteluvalmennuksissa koulutamme esimiehistä modernin rekrytoinnin osaajia. Tarvitseeko työsopimuksianne uudistaa? Autamme kaikilla HR:n osa-alueilla.

HR-konsultointi voi olla esimerkiksi haastatteluvalmennusta, jossa maksetaan valmiista paketista, eikä työtunneista.

Meiltä löytyy valmiita konsultointipaketteja, jotka räätälöimme aina asiakkaan tarpeen mukaan!

Lisäpalvelut

Meillä on tarjota perehdytyshaasteita ratkaisemaan kertakaikkisen erinomainen ratkaisu, digitaalinen Motimate-työkalu. Motimate on eräänlainen taskussa kulkeva, kompakti intra-applikaatio, joka toimii toki pöytäkoneellakin. Motimaten avulla luomme sinulle digitaaliset perehdytysmateriaalit, joilla perehdytät helposti ja kattavasti niin omat, kuin vuokratyöntekijät. Säästät roppakaupalla aikaa - eli rahaa – ja saat entistä ammattitaitoisemman henkilöstön.

Motimate on nykyaikainen, digitaalinen applikaatio, jossa perehdytysmateriaalit ja ohjeet kulkevat aina työntekijän mukana. Niihin voi palata milloin ja missä vain. Materiaaleista voi tehdä visuaalisia sekä innostavia ja mikä tärkeintä, helposti ymmärrettäviä. Lue Motimatesta tarkemmin TÄÄLTÄ!

Yt-neuvottelut ja henkilöstön vähennys ovat sekä yksilö- että työyhteisötason kriisi. Meidän kauttamme saat työsopimuslain määrittelemää valmennusta niin työntekijä- kuin toimihenkilötasolle, yksilö– sekä ryhmätoteutuksena.

Me tuemme muutoksen kohtaamisessa, uratavoitteiden määrittelyssä, oman osaamisen tunnistamisessa ja työnhaussa.

Toiminnallisuustestaus on kehittämämme, uniikki palvelu. Järjestämme toiminnallisuustestauksia osana haastatteluprosessia.

Toiminnallisuustestauksen avulla saadaan osviittaa siitä, kuinka hakija ymmärtää ohjeet ja toimii aidonkaltaisessa työympäristössä.  Hakija pääsee kokeilemaan esimerkiksi pakkaus-, hyllytys- ja lajittelutehtäviä osana haastattelua. Näin voimme tuoda uuden näkökulman henkilövalintaan.

Videohaastattelut etänä ovat meille arkea, käytämme tässä apuna RecRight-työkalua. Järjestämme myös webinaareja. 

Koska suuri osa ihmisistä on sosiaalisen median kanavissa, ovat ne myös luonteva tapa tavoittaa juuri oikeat ihmiset. Somessa kampanja saadaan räätälöityä tarkkaan rajatulle kohderyhmälle ja löydetään myös passiiviset hakijat.

Kampanjassa voidaan käyttää joko Asiakkaamme toimittamaa, tai Personalhusetin valmistamaa kuvamateriaalia. Pyrimme löytämään parhaat hakijat – emme valtavaa määrää klikkauksia tai hakijamassaa.

Tehokkuus somekampanjalla on taattu, varsinkin työnantajavideon kanssa yhdistettynä!

Työnantajavideon avulla tuot työpaikan, työtehtävät, ilmapiirin ja yrityskulttuurin esiin konkreettisesti.  Videon avulla saadaan jaettua hakijalle innostavaa tietoa yrityksestä ja näin edesautetaan hakupäätöstä.

Suunnitellaan video yhdessä, me kuvaamme ja editoimme sen. Asiakkaanamme saat oikeudet käyttää videota haluamallasi tavalla omissa kanavissasi.

Löytääksemme sopivimmat kandidaatit asiakasyrityksillemme voimme tehdä rekrytoinnin tukena työpersoonallisuusarviointeja. Työpersoonallisuusarvioinnin avulla saadaan arvokasta tietoa henkilön työskentelytyylistä sekä sopivuudesta työtehtävään. Työpersoonallisuusarvioinnin tukena käytämme kompetenssipohjaisia arviointimenetelmiä ja –työkaluj (cut-e). Menetelmät ja työkalut valitaan tehtäväkohtaisesti.

  • Työntekijä saa henkilökohtaisesti palautteen arvioinnista ja Asiakkaan kanssa käydään läpi suullinen yhteenveto
  • Työpersoonallisuusarvioinneista veloitetaan käytettävien menetelmien mukaisesti
  • Menetelmät ovat tarjolla yli 40 kielellä

Kyky- ja taitotestit

  • Ennustavat suoriutumista eri työtehtävissä
  • Antavat tietoa esim. Persoonallisuuden rinnalle
  • Voivat mitata erityistä kyvykkyyden osa-aluetta
  • Mittaavat toiminnallisia ominaisuuksia, eivät esimerkiksi sosiaalisia tai tunne-elämän osa-alueita
  • Antavat työkaluja johtamiseen

Henkilöstön tyytyväisyys ja sitoutuminen ovat keskeisiä tekijöitä yrityksen menestykselle. Me toteutamme puolestasi henkilöstökyselyt ja mittaamme henkilöstösi tyytyväisyyttä. Kyselyn kautta pääset pureutumaan keskeisimpiin kehityskohteisiin.

Meillä on valmis prosessi, miten kysely toteutetaan  ja tulokset käydään läpi sekä asiantuntijuutta analysoida tulokset. Räätälöimme kyselyn aina asiakkaan tarpeisiin.

Kyselyiden pohjimmainen tarkoitus on tutkia työntekijöiden hyvinvointia, ymmärtää ilmiöitä ja reagoida asioihin, muuttaa tekemistä oikeaan suuntaan niin, että tulos kasvaa ja työntekijät voivat hyvin.