henkilöstövuokrausfirma

Henkilöstövuokraus - helppo ja joustava tapa saada osaavaa työvoimaa

Onko yrityksesi toimintavolyymi täysin staattista ympäri vuoden, vai onko siinä kenties erilaisia kausivaihteluita? Vuokratyö on erinomainen ratkaisu, kun työvoiman tarve vaihtelee, tarvitaan vaikkapa tilapäistä lisätyövoimaa sesonkikausina. Maksat vain tehdystä työstä, haluamallasi ajankohdalla. Mikäli tarve muuttuu pysyväksi, voidaan vuokratyöntekijän kanssa sopia hänen rekrytoimisestaan suoraan asiakasyrityksen palkkalistoille.  

Kun yritys tekee vuokratyösopimuksen kanssamme toimimme me varsinaisena työnantajana, tarjoten listoillamme olevan, juuri kyseiselle yritykselle sopivan työvoiman palvelukseen. Kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että oikea työ ja oikea tekijä kohtaavat. Kiitos tämän periaatteemme, on asiakas-sekä työntekijätyytyväisyytemme erinomaisella tasolla. Olemme koonneet alle vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, joita termi "henkilöstövuokraus" voi yrityksen edustajassa herättää. 

Mitä on henkilöstövuokraus/vuokratyö?

Henkilöstövuokrauksessa olemme mukana työsuhteen koko elinkaaressa. Olemme hallinnollinen esimies työntekijälle ja hänen työsuhteensa on Personalhusetille, ei asiakkaallemme. Usein henkilöstövuokraus on työntekijän rekrytointia joustavampi, käytännöllisempi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto. Toisinaan henkilöstövuokraus toimii myös hyvänä rekrytointikanavana vakituiseen työsuhteeseen.

Yrityksen edustajana voit kertoa meille speksit millaista työvoimaa tarvitset ja mille aikavälille, niin etsimme teille puolestanne juuri oikeat henkilöt. Työntekijämme ovat kokeneita ja osaavia, mikä näkyy erinomaisena asiakastyytyväisyytenä. Käytettäessä vuokratyöntekijöitä on helppous avainsana, me hoidamme kaikki työntekijöihin liittyvät hallinnolliset asiat ja te voitte keskittyä ydinosaamiseenne. Uuden työntekijän rekrytointi on aina riski, mutta henkilöstövuokrauksessa riskin voi ulkoistaa meille. 

Henkilöstövuokraus hinnat

Käytämme hinnoitteluun kahta tapaa; kerroinperusteista hinnoittelua ja kiinteää hintaa. Kerroinperusteinen hinnoittelu on ehdottomasti se yleisin tapa. Tässä siis palvelu myydään ulos asiakkaalle kerroinperusteisesti, vuokratyöntekijän palkka * kerroin ( esim. 13€ *1,8) plus alv. Kerroin sisältää kaikki mahdolliset kulut, niin työnantajamaksut, sairaslomariskit kuin vakuutuksetkin. 

Kiinteää hintaakin voidaan käyttää, tässä asiakas määrittelee paljonko työntekijän kustannus heille saa olla ja me etsimme spekseihin sopivat tekijät. TESissä määritelty palkkaluokka vaikuttaa hinnoitteluun omalta osaltaan, palkkaluokka on sidoksissa työntekijän osaamiseen. Asiakkaan tulee siis myös miettiä, kuinka paljon osaamista tekijöillä tulee olla ja kannattaa pitää mielessä, että ammattimiehiä tai -naisia, jotka suostuvat osaamistaan pienempään palkkaluokkaan ei ole :) . 

Henkilöstövuokraus kokemuksia

Teemme vuosittain asiakastyytyväisyyskyselyitä, joissa kysymme mm. asiakkaidemme tyytyväisyyttä kauttamme vuokrattuihin työntekijöihin. Tulokset ovat olleet todella hyviä, asiakkaamme arvostavat helppoutta ja sitä, että yhteydenpito toimii ongelmitta. Vuokratyöntekijöiden osaamiseen ja motivaatioon ollaan oltu tyytyväisiä, erityistä kiitosta saa myös yhteyshenkilöidemme osaaminen sekä palvelualttius! Toki hyvän kokemuksen takaaminen vuokratyössä - niin työntekijän kuin asiakkaan kannalta- vaatii myös sen, että asiakaskohteessa on järjestetty tarpeeksi kattava perehdytys tehtäviin. 

Mitkä toimialat voivat käyttää henkilöstövuokrausta?

Lyhyesti ja ytimekkäästi; kaikki!  Vuokratyövoiman käyttö lisääntyy huimaa vauhtia jatkuvasti, me täällä Suomessa olemme vielä jäljessä muun Euroopan kehityksestä. Jopa valtio ( julkinen puoli) käyttää vuokratyövoimaa. Mitään toimialaa ei suljeta pois, erityisesti vuokratyövoimaa käyttävät mm. rakennusala, teollisuus, kokoonpano, varhaiskasvatus, ravintolat ja terveydenhoitoala.

Missä kaupungeissa henkilöstövuokraus toimii?

Tähänkin voidaan vastata lyhyesti, kaikissa.  Me Personalhusetilla välitämme työvoimaa ympäri Suomen ja meillä löytyy myös fyysisiä toimipisteitä tällä hetkellä seuraavista kaupungeista:

Henkilöstövuokrauksen edut asiakkaalle

Mitä me ensisijaisesti tykkäämme sanoa myyvämme on helppoutta asiakkaalle. Asiakas määrittelee speksit millaisia työntekijöitä haluaa ja millaisella osaamisella, me sitten alamme toimeksiannon jälkeen etsimään toimenkuvan mukaista ihmistä. Pyöritämme ns. "pooleja", eli erilaisella osaamisella olevia työntekijämassoja erilaisiin tarpeisiin, meiltä siis löytyy valmiina eri alojen osaajia ilman että heitä täytyy lähteä etsimään nollapisteestä. Vahvuutemme on yhdistää oikea ihminen oikeaan työhön, niin että kaikki ovat tyytyväisiä!

Etu vuokratyön käytössä on, että asiakasyritys säästyy ylimääräisiltä hallinnollisilta töiltä sekä paperin pyörittelyiltä, ne jäävät meidän kontollemme!  Jos työntekijä on vuokralla meiltä, hänen palkkansa kertoimella 1,8 sisältää kaikki mahdolliset kulut. Olemme työntekijälle täysin normaali työnantaja, maksamme palkan  sekä sivukulut, huolehdimme että lomat kertyvät ja työntekijä saa kaikki hänelle kuuluvat etuudet. 

✅ Joustavuus. Lomasijaisuudet, isot tilaukset, kausisesonki, pitkät sairaslomat... mitä tahansa voi tulla yrityksen elinkaaressa eteen. Vuokratyö mahdollistaa työvoiman saamisen juuri silloin kun sitä tarvitaan. Kustannustehokasta ja helppoa!  

✅ Helppous. Asiakasyrityksen ei tarvitse kuin tehdä toimeksianto, niin me etsimme tarvittavat tekijät. Koko aikaavievä ja haastava rekrytointiprosessi on siis pois asiakkaan harteilta! Meillä on laajat verkostot kokeneita osaajia, sekä keinot löytää tekijöitä haastaviinkin työtehtäviin. Työntekijä työskentelee asiakasyrityksen tiloissa tehden asiakasyrityksen määrittelemiä työtehtäviä, mutta työnantajavelvollisuuksista huolehtii henkilöstövuokrausyritys, elikkä me! Hoidamme mm. palkanmaksun ja työterveyshuollon.

✅ Nopeus. Jos työvoiman tarve iskee yllättäen, on apua saatavilla nopeasti. Meillä on laaja kattaus osaajia, jotka saamme töihin nopealla varoajalla, jopa seuraavaksi päiväksi!

✅ Riskien minimointi. Uusi työntekijä on aina riski, etenkin pienelle tai uudelle yritykselle. Käyttämällä vuokratyötä voidaan nämä riskit minimoida, jos jotain tapahtuu hoidamme me asian. Jos ja kun uusi työntekijä on nappivalinta, voi yritys rekrytoida hänet helposti omille palkkalistoilleen.

Henkilöstövuokraus vai rekrytointi – kumpi on parempi vaihtoehto?

Tämä on käytännössä yrityksen oma päätös. Henkilöstövuokraus sopii kaikille yrityksille, mutta joillekin voi olla mentaalipuolen asia, että kaikkien työntekijöiden halutaan olevan omilla listoilla. Henkilöstövuokraus sopii erityisen hyvin yrityksille, joissa resurssit elävät. Kun työntekijät ovat vuokralla toistaiseksi voimassa olevalla työsopimuksella, voidaan tasata ruuhkahuippuja ottamalla työvoimaa tarpeeseen kun tulee kausivaihtelua, erilaisia projekteja tai vaikkapa lanseerauksia . Esimerkiksi tuotantotyöntekijät ovat yrityksissä käytännössä aina vuokratyöntekijöitä työn kausisidonnaisuuden takia. 

Rekrytointi on parempi vaihtoehto kun etsitään osaajaa, jonka toivotaan olevan sitoutuneessa työsuhteessa niin pitkään kuin mahdollista.

Mitä eroa on henkilöstövuokrauksella ja rekrytoinnilla ?

Henkilöstövuokrauksessa me olemme työnantaja, mutta työnjohtovastuu on asiakkaalla. Jos työntekijälle tapahtuu työpaikalla vahinko, korvaavat asiakkaan vakuutukset sen.

Rekrytoinnissa me etsimme asiakkaan määrittelemien speksien mukaan ihmisen, joka siirtyy suoraan asiakkaan kirjoille. Me saamme korvauksen hakuprosessin hoitamisesta. Rekrytointi on julkista ja avointa.

Suorahaku poikkeaa tavallisesta rekrytoinnista siinä, että se ei ole julkista, eikä sitä tehdä asiakasyrityksen omalla nimellä. Suorahausta käytetään myös termiä headhunting. Tässä etsimme oikeanlaista ihmistä annettujen speksien mukaan mm. kontaktoimalla sopivia kandidaatteja suoraan. 

 Vuokratyöntekijän vakinaistaminen

Yleistä on, että vuokralla ollut työntekijä siirtyy ajan mittaan yrityksen omille palkkalistoille. Vuokratyö onkin myös erinomainen "testi", joka näyttää miten työntekijä suoriutuu työstään. Mikäli työhön ollaan molemminpuolin tyytyväisiä, voi työntekijän vakinaistaa yrityksen omille listoille.

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin, soita tai laita meille sähköpostia!

henkilöstöpalvelufirma

07. huhtikuuta 2021