mitä on henkilöstövuokraus?

Mitä on henkilöstövuokraus?

Vuokratyötä ja termiä ”henkilöstövuokraus” saattaa vieläkin ympäröidä salamyhkäisyyden savuverho, johtuen siitä etteivät termit välttämättä ole kaikille täysin tuttuja. Tehdään siis alkuun selväksi tärkein; Vuokratyö on täysin normaali työsuhde, jonka työntekijä muodostaa henkilöstövuokrausyrityksen kanssa. Työsuhteessa noudatetaan työehtosopimuksia ja se kerryttää niin eläkettä kuin lomapäiviäkin. Vuokratyö sopii työntekijälle hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin, sillä töitä voi tehdä niin lyhyissä kuin pitkissä jaksoissa, koko-tai osa-aikaisesti ja työtehtäviä tarpeen mukaan vaihdellen.

Me Personalhusetilla tarjoamme kattavan kirjon erilaisia rekrytointipalveluja, niin vuokratyövoimaa kuin suoraa rekrytointia asiakasyrityksiin sekä konsultointia asiakkaan tarpeiden mukaan. Henkilöstövuokraus on siis yksi palveluistamme, mutta emme ole vain henkilöstövuokrausyritys ☺.

Miksi yrityksen kannattaa käyttää henkilöstövuokrausta?

Onko yrityksesi toimintavolyymi täysin staattista ympäri vuoden, vai onko siinä kenties erilaisia kausivaihteluita? Vuokratyö on erinomainen ratkaisu, kun työvoiman tarve vaihtelee, tarvitaan vaikkapa tilapäistä lisätyövoimaa sesonkikausina. Maksat vain tehdystä työstä, haluamallasi ajankohdalla. Mikäli tarve muuttuu pysyväksi, voidaan vuokratyöntekijän kanssa sopia hänen rekrytoimisestaan suoraan asiakasyrityksen palkkalistoille.  

Kun yritys tekee vuokratyösopimuksen kanssamme toimimme me varsinaisena työnantajana, tarjoten listoillamme olevan, juuri kyseiselle yritykselle sopivan työvoiman palvelukseen. Kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että oikea työ ja oikea tekijä kohtaavat. Kiitos tämän periaatteemme, on asiakas-sekä työntekijätyytyväisyytemme erinomaisella tasolla.

Työnjohto-oikeus sekä perehdytysvastuu ovat asiakas- eli käyttäjäyrityksellä. Autamme kuitenkin mielellämme myös perehdytyksessä, mikäli siinä apua tarvitaan.

Vuokratyövoiman edut

✅ Joustavuus. Lomasijaisuudet, isot tilaukset, kausisesonki, pitkät sairaslomat... mitä tahansa voi tulla yrityksen elinkaaressa eteen. Vuokratyö mahdollistaa työvoiman saamisen juuri silloin kun sitä tarvitaan. Kustannustehokasta ja helppoa!  

✅ Helppous. Asiakasyrityksen ei tarvitse kuin tehdä toimeksianto, niin me etsimme tarvittavat tekijät. Koko aikaavievä ja haastava rekrytointiprosessi on siis pois asiakkaan harteilta! Meillä on laajat verkostot kokeneita osaajia, sekä keinot löytää tekijöitä haastaviinkin työtehtäviin. Työntekijä työskentelee asiakasyrityksen tiloissa tehden asiakasyrityksen määrittelemiä työtehtäviä, mutta työnantajavelvollisuuksista huolehtii henkilöstövuokrausyritys, elikkä me! Hoidamme mm. palkanmaksun ja työterveyshuollon.

✅ Nopeus. Jos työvoiman tarve iskee yllättäen, on apua saatavilla nopeasti. Meillä on laaja kattaus osaajia, jotka saamme töihin nopealla varoajalla, jopa seuraavaksi päiväksi!

✅ Riskien minimointi. Uusi työntekijä on aina riski, etenkin pienelle tai uudelle yritykselle. Käyttämällä vuokratyötä voidaan nämä riskit minimoida, jos jotain tapahtuu hoidamme me asian. Jos ja kun uusi työntekijä on nappivalinta, voi yritys rekrytoida hänet helposti omille palkkalistoilleen.

apua rekrytointiin

12. tammikuuta 2021