personalhuset kokemuksia

Personalhuset työntekijätyytyväisyyskyselyn tulokset 

Kysyimme lokakuussa 2020 työntekijöiltämme heidän tyytyväisyyttään Personalhusetiin työnantajana. Selvitetään alkuun toimintaamme hieman; mehän teemme niin rekrytointeja suoraan asiakasyrityksiimme  kuin toimimme työnantajana vuokratyöntekijöille, jotka työskentelevät asiakaskohteissamme. Tässä kyselyssä olivat mukana kaikki vuokratyöntekijämme, toimihenkilöt ( eli meidän toimiston porukka) jätettiin tämän kyselyn ulkopuolelle. 

Emme malta odottaa tuloksista tärkeimmän pimittämistä tämän jutun loppuun asti, joten paljastetaan se nyt heti kärkeen; 

Työntekijöistämme 95% prosenttia suosittelisi Personalhusetia työnantajana! Tämä luku kertoo, että meidän arvot - mm. työntekijöistä aidosti välittäminen ja vastuullisuus työnantajana- näkyvät myös käytännössä. Lämmin kiitos myös kaikille meidän työntekijöillemme erinomaisesta työstä, ei ole meitä ilman teitä :) . Kiitos myös vastausaktiivisuudesta, kaikki kyselyn kautta saamamme palaute oli arvokasta!

Mitä työntekijätyytyväisyyskysely kertoi?

Käydään läpi muutamia mielenkiintoisia avainlukuja, joita kyselyssä kävi ilmi. Seuraavissa kysymyksissä vastaukset annettiin asteikolla 1-5, numeron 5 ollessa paras mahdollinen arvosana. Kysyimme työntekijöiltämme mielipiteitä mm. konsulttiemme - eli heidän esimiestensä- toiminnasta, Personalhusetista työnantajana, työtehtävistä, työssä viihtymisestä ja asiakasyrityksistä. Sana oli myös vapaa ja saimmekin mukavan määrän avoimia vastauksia. Ruusut sekä risut, kaikki olivat tervetulleita.

Työntekijöidemme mukaan konsulttimme ovat helposti tavoitettavissa kun apua tarvitaan. Esimiehinä he ovat ystävällisiä ja auttavaisia, asteikolla 1-5 keskiarvo tälle oli 4,7. Moni konsultti saikin hyvää palautetta ihan omalla nimellään, tällainen lämmittää mieltä aina ja kehut ovat menneet perille. Personalhuset koetaan lämminhenkisenä organisaationa, jonka porukan kanssa on helppo toimia. 

Tärkeää on, että työntekijämme jaksavat työssä hyvin ( keskiarvo 4,4) ja työmotivaatio on erinomaisella tasolla ( KA 4,5). Työ myös koetaan tärkeäksi ( KA 4,5) ja työtehtäviin ollaan tyytyväisiä (KA 4,5)

Asteikolla 0-10, työntekijämme olivat työhönsä tyytyväisiä keskiarvolla 8,3! Yleisesti ottaen, sekä meidän henkilöstökonsultit että työntekijät tekevät mielettömän hyvää työtä. Se, että panostamme oikean tekijän ja oikean työn kohtauttamiseen, näkyy myös työtyytyväisyytenä. Saammekin jatkuvasti asiakasyrityksiltämme palautetta, miten olemme löytäneet heille todella hyviä työntekijöitä.

Toki aina löytyy myös parannettavaa ja kiitämmekin kaikkia arvokkaasta palautteesta, jonka perusteella saamme mahdollisuuden kehittää toimintaamme entisestään. Kun työntekijöitä ja asiakaskohteita on paljon, voi jotakin oleellista jäädä kertomatta ja perehdyttämiseen tulisikin panostaa entistä paremmin. Muistutammekin, mikäli mikään työsuhteeseen liittyvä asia mietityttää, voi meihin olla aina yhteydessä.

Kysyimme myös asiakkailtamme heidän tyytyväisyyttään palveluihimme, lue asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset täältä!

Etsitkö uutta työtä?

Katso avoimet työpaikkamme tai jätä avoin hakemus!

 TOIMIALAMME ( KLIKKAA AUKI JA LUE LISÄTIETOA!)

Meillä on erityisen vahvat juuret tämän alan tehtäviin, koska aikanaan olimme osa ISS Palveluita. Olemme toimittaneet tuhansia työntekijöitä vaihteleviin kiinteistöpalvelualan tehtäviin kaikille tasoille, aina työntekijästä asiantuntijoihin ja johtajiin. Suorittavan tason tehtävien rekrytointiprosessiin olemme työterveyshuollon ja asiakkaidemme kanssa yhteistyössä kehittäneet toiminnallisuustestin, joka haastattelua monipuolisemmin, antaa tietoa hakijan soveltuvuudesta kiinteistöpalvelualan usein fyysisiinkin tehtäviin. 

Tarjoamme asiakkaillemme palveluita yksittäisistä vuokratyöntekijöistä aina kattavampiin ulkoistusratkaisuihin saakka. Olipa tarve sitten muutaman päivän tai pidempi jakso, meiltä löytyy osaavia työntekijöitä. Olemme yhdessä työterveyshuollon ja logistiikan asiakkaidemme kanssa kehittäneet toiminnallisuustestin, jota halutessanne voimme hyödyntää myös teidän rekrytoinneissa. Se auttaa erottamaan pelkkää haastattelua kattavammin, kenellä hakijoista on potentiaalia suoriutua logistiikan tehtävistä parhaalla mahdollisella tavalla. 

Metalli-, elektroniikka- ja puusepänteollisuus; näistä kaikista meillä on runsaasti kokemusta. Olemme parhaimmillamme, kun tutustumme asiakkaaseen niin hyvin että tiedämme mitä kukin tiiminvetäjä tai työnjohtaja työntekijöissä arvostaa. Silloin pystymme toimittamaan niin osaamiseltaan kuin persoonaltaankin sopivia työntekijöitä ja yhteistyö on sujuvaa, avointa ja nopeaa. Uusien asiakkaiden kohdalla teemme aina pohjatyön tarkkaan, jotta tähän tilanteeseen päästään mahdollisimman pian. Haluamme tehdä yhdessä hyvää työtä!

B2B tai B2C myyjiä metsästämme joka lähtöön. Kasvotusten tai puhelimitse, myyntitykkiä tai vähän lempeämpää myynnillistä lähestymistä. Asiakas kertoo mitä tarvitsee ja me etsimme tekijät. Myyjää rekrytoitaessa käytämme mieluusti Cut-e:n työkaluja avuksemme ja tutkimme hieman syvemmin hakijoiden työpersoonallisuutta. Monissa tehtävissä, kuten myyjänä, on hyvä vähän ennakoida, miten valittava tekijä toimii paineen alla ja millaiset asiat häntä mahdollisesti motivoivat. 

Päiväkodeissa kaivataan tasaisesti tuuraajia ja apukäsiä ja olemmekin useamman vuoden ajan tehneet yhteistyötä muutamien isojen alan toimijoiden kanssa. Meillä on useilla alueilla valmiina joukko työntekijöitä, joiden taustat on tarkistettu ja jotka ovat jo työskennelleet kauttamme päiväkodeissa. He ovat alan opiskelijoita, juuri alalle valmistuneita tai muuten tehtävään soveltuvia ja lapsirakkaita henkilöitä. Mikäli sopivaa työntekijätiimiä ei jollain alueella valmiina ole, niin keräämme sellaisen kasaan hyvinkin nopeasti. 

 

Tarvitsetko apumiestä, kirvesmiestä, maalaria, työnjohtajaa, arkkitehtiä, suunnittelijaa tai jotain muuta osaajaa rakentamisen saralta? Näitä kaikkia ja monia muita olemme asiakkaillemme toimittaneet, niin parin päivän projekteihin kuin pidemmiksikin jaksoiksi. Toki aina on mahdollisuus myös rekrytoida henkilö suoraan itselle, jos tarve on pysyvä. Rakentamisen saralla tarpeet elävät usein nopealla aikataululla ja me pystymme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Meillä on laaja työntekijäkanta, josta löytyy moneen tehtävään osaajia ja tarvittaessa (varsinkin vaativampaa osaamista vaativissa tehtävissä) käynnistämme haun ja etsimme tekijän. Teemme senkin nopeasti ja tehokkaasti. 

 

Autamme löytämään tarpeitanne vastaavat tekijät kattavasti niin erilaisiin toimistotehtäviin, kuin vaativiin taloushallinnon tehtäviinkin. Etsittepä päällikköä, tiiminvetäjää tai rutiinitehtävien tekijää, niin me autamme ja tuemme joko tietyssä osassa prosessia tai hoidamme avaimet käteen-periaatteella parhaan hakijan töihin!

Eri alojen ammattilaiset ovat usein jo työllistettyjä ja käytämmekin aktiivisesti monipuolisia markkinoinnin- ja viestinnän kanavia tavoittaaksemme myös passiiviset työnhakijat. Meille paras palkinto on se kun toisilleen sopivat työ ja tekijä kohtaavat. 

Lounasravintolat, päiväkotien ja koulujen keittiöt, ne ovat aina olleet meidän juttu! Olemme useiden vuosien ajan toimittaneet useamman kunnan alueella sijaisia vaihteleviin ruokapalvelutehtäviin. Keräämme sopivan kokoisen sijaistiimin ja hoidamme avoimien vuorojen täyttämiset nopeasti ja tehokkaasti. Järjestelmämme mahdollistaa sen että myös asiakas voi halutessaan itse syöttää ja täyttää avoimia vuoroja järjestelmässä.  

Myyntiä, asiakaspalvelua, kyselyitä, haastatteluita ja montaa muuta tehtävää ovat työntekijät hoitaneet erilaissa asiakaspalvelukeskuksissa ympäri Suomea meidän kauttamme. On tarvesitten tuuraajille silloin tällöin, osa-aikaisille tai kokoaikaiseille työntekijöille pidemmäksi aikaa, niin me etsimme tekijät. Vuosien varrella asiakkaillamme on ollut tarvetta mm. kielitaidon testaamiseen rekrytointiprosessin aikana ja tiettyjen asiakaspalvelutaitojen kouluttamiseen ennen töiden aloitusta. Nämä kaikki onnistuvat kauttamme ja olemme valmiit räätälöimään prosesseja asiakkaidemme tarpeita vastaaviksi.  

Kouluttamiseen sekä perehdytykseen meillä on tarjota avuksi erittäin näppärä mobiilisovellus Motimate, johon voimme luoda asiakaskohtaista materiaalia ja varmistaa että jokainen työntekijä käy materiaalin läpi.