tee persoonallisuustesti

Persoonallisuustesti työnhaun apuvälineenä

Puhumme paljon siitä, miten tärkeää työnhaussa – ja työelämässä ylipäätään – on itsetuntemus. Itsetuntemuksella tarkoitamme sitä, että tunnistat omat vahvuutesi sekä kehityskohteesi, tiedät mitä tarvitset voidaksesi hyvin, sinulla on toiveita sekä unelmia ja koet itsesi tietynlaiseksi. Meistä jokaisen persoonallisuus on moniulotteinen kokonaisuus, mutta erilaisin testein voi saada mielenkiintoista informaatiota tukemaan käsitystä omasta persoonasta. Ainakin testit voivat auttaa siinä, että pystyt paremmin sanoittamaan esimerkiksi vahvuutesi työnhakutilanteessa ja myymään itsesi vakuuttavasti unelmiesi työhön!

Sitä, kuinka tärkeää omien vahvuuksien tunnistaminen on, ei voi liikaa rekrytoijan näkökulmasta korostaa. Rekrytoija ei tunne sinua ja hänen tehtävänsä on löytää se osaavin sekä sopivin henkilö täytettävään tehtävään. Vaatimattomalle härmäläiselle omien vahvuuksien tunnistaminen ja tätä kautta itsensä kehuminen on kuitenkin usein hyvinkin vaikeaa. Itsetuntemuksen lisäämiseen on kuitenkin olemassa apuvälineitä, erittäin suosittu on esimerkiksi Myers-Briggsin persoonallisuustesti. Yhdysvaltalainen Isabel Myers kehitti yhdessä äitinsä Katherine Cook Briggsin kanssa Myers–Briggs-tyyppi-indikaattorin ensimmäisen version jo 40-luvulla.

Maailmanlaajuista suosiota nauttiva testi jakaa ihmiset neljään pääryhmään; analyytikot, diplomaatit, vartijat ja löytöretkelijät – ja näiden alla yhteensä kuuteentoista eri persoonallisuuteen. Oletko sinä esimerkiksi käytännöllinen ja faktakeskeinen Logistikko, innostunut ja luova Aktivisti vaiko ehkä rohkea, kekseliäs ja voimakastahtoinen Päällikkö?

Testin tulos on lisäksi kirjainyhdistelmä, joka kertoo, oletko:

Jako kahteen ääripäähän on toki turhan yksioikoinen; harva meistä on täysin introvertti tai ekstrovertti, vaan useimmat ovat jotain siltä väliltä. Tulokset eivät missään nimessä ole absoluuttinen totuus tai psykologisesti luotettavia, mutta voi olla, että persoonallisuustyyppisi tuntuu jopa hämmästyttävän tutulta. Ehkä tulos herättää jopa ahaa-elämyksiä omia vahvuuksia sekä heikkouksia koskien ja toimii polttoaineena tarkemmalle itsetutkiskelulle. Nippelitietona mainittakoon, että suomalaisten yleisimmät persoonallisuustyypit ovat järjestelijä  (ESTJ),  tarkastaja (ISTJ) ja erityisesti naisten keskuudessa korostuva huoltaja (ESFJ). 

Pääset tekemään persoonallisuustestin täällä!

Mikäli työnhaku on sinulle ajankohtaista, pätee tässäkin vanha totuus "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" . Lue siis myös muut vinkkimme työnhakuun  ja olet aimo harppauksen lähempänä unelmiesi työpaikkaa.