työhaastattelu mitkä ovat heikkouksiasi?

”Mitkä ovat heikkouksiasi?” – Mitä työhaastattelujen klassikkokysymykseen kannattaa vastata

Vaikka suomalaiseen kansanluonteeseen ei kuulu omalla erinomaisuudellaan retostelu, ei omista heikkouksistakaan ole kiva kertoa ... etenkään työhaastattelussa! Kun unelmaduuni on käden ulottuvilla, haluaa sitä antaa itsestään mahdollisimman hyvän kuvan, eikä suinkaan sabotoida omia mahdollisuuksiaan kertomalla totuutta vanhoista mokista ja olemattomasta motivaatiosta nykyisessä tehtävässä.  Heikkouksia, tehtyjä virheitä tai kehityskohteita kysytään kuitenkin työhaastattelussa yhtä varmasti kuin vahvuuksiakin. Miten siis antaa itsestään mahdollisimman hyvä kuva, mutta vastata myös rehellisesti?

Miksi rekrytoija on kiinnostunut kuulemaan heikkouksistasi?

Jos pystyt puhumaan heikkouksistasi samalla itsevarmuudella kuin vahvuuksistasi, osoitat hyvää itsetuntemusta joka on rekrytoijan kirjoissa iso plussa. Kaiken A ja O on olla aito. Rekrytoijat tietävät varsin hyvin, ettei kukaan ole täydellinen, arvostusta herättääkin hakija kuka osaa arvioida omia kehityskohteitaan realistisesti. Työhön kun ei etsitä täydellistä, virheetöntä ihmistä, vaan sopivinta.  Osoitat nöyryyttä ja inhimillisyyttä paljastamalla itsestäsi asian, jossa koet olevan parantamisen varaa.

Vaikka rekrytoija on toki etukäteen tutustunut työhakemukseesi ja CV:hesi, on hakijan persoonaa ja työskentelytapoja vaikea arvioida kattavasti niiden, sekä lyhyen haastattelun perusteella. Hakijan itsearviointikyvyt ovat siis kovaa valuuttaa! Omien kehityskohteiden ja mokien tunnistaminen sekä käsittely osoittaa juurikin hyvää itsetuntemusta, joka on tärkeä asia työssä kuin työssä. Tärkeää on myös miettiä,  miten aiot ( tai aiotko) kehittyä heikkouksiesi suhteen.

6 vinkkiä, joiden avulla kerrot menestyksekkäästi heikkouksistasi työhaastattelussa

- Valmistaudu tähän kysymykseen etukäteen. Mieti työelämän varrelta tilanteita, joissa et päässyt sinulle asetettuihin tai itse asettamiisi tavoitteisiin. Kerro, mihin homma kosahti ja mitä tekisit nyt toisin. Muista, että haastattelija toivoo sinun onnistumistasi ja on varmasti mokaillut sekä tehnyt virheitä itsekin.

-Älä kerro heikkoutta, jolla ei ole mitään tekemistä haetun työn kanssa. Kertomalla siitä, miten viime aikoina maratonit eivät ole taittuneet entiseen malliin, annat itsestäsi vain ylimielisen kuvan.

-Heikkouksiksi naamioidut vahvuudet eivät toimi eduksesi! Heikkouksia kyseltäessä voi olla suuri houkutus vastata olevansa liian perfektionisti, liian tunnollinen tai työnarkomaani, mutta älä lankea tähän ansaan.

- Tämä käytiinkin jo läpi, mutta kertaus on opintojen äiti. Ole  A I T O. Kokenut rekrytoija haistaa kyllä, onko kertomasi heikkous kohdallasi totta, vai tarkkaan harkittu tarina, joka kuulostaa hyvältä.

- Heikkouksien miettimisessä voit käyttää apuna työpaikkailmoitusta ja siinä listattuja vaatimuksia. Heikkous voi olla joko taito tai persoonallisuuspiirre. Mieti, mikä heikkoutesi on yhteydessä hakemaasi työnkuvaan, mutta pystyt tästä heikkoudesta huolimatta suoriutumaan työstä.  Korosta, että heikkous ei estä sinua eikä vaikuta negatiiviseti työpanokseesi ja haluat kehittyä sen selättämisessä. Miten voisit päästä tästä heikkoudesta eroon, tai parantaa sitä uudessa työssäsi?

- Jos olet peruspositiivinen ihminen ja keskityt mieluummin niihin asioihin, joissa olet hyvä sen sijaan että murehtisit asioita joissa et luonnostasi ole hyvä, kannattaa tämäkin ajatusmaailma tuoda ilmi.

Jos hakemasi paikka vastaa osaamistasi ja tuntuu muutenkin kuin sinulle tehdyltä, ei sen saaminen varmasti kaadu heikkouksista kertomiseen. Tutustu yritykseen hyvin ennen haastattelua ja mieti, mitä ominaisuuksia työssä korostetaan. Keskity osaamiseesi ja siihen, mitä voisit työtehtävään ja työyhteisöön tuoda. Varaudu kuitenkin myös kertomaan, ettet ehkä ole täydellinen... mutta juuri tähän tehtävään olet erinomaisen sopiva!