avoimen työhakemuksen teko

Miten tehdä avoin työhakemus?

Usko tai älä, useiden eri lähteiden mukaan jopa 80 % työpaikoista on ns. piilotyöpaikkoja, eli ne eivät tule koskaan julkiseen hakuun. Toimialoista ja tehtävistä riippuen määrä toki vaihtelee, mutta piilotyöpaikkoja on joka tapauksessa runsaasti. Mieti, mikä työllistymispotentiaali näissä siis piilee!

Monesti piilotyöpaikat menevät verkostojen kautta, mutta mikäli aina palkataan tuttu tai muuten hyvin homogeenistä väkeä, ei saada myöskään uutta näkökulmaa. Avoimet hakemukset ovat siis erinomainen väylä löytää unelmiesi työpaikka, yrityksessä joka aidosti kiinniostaa.

Avoimen hakemuksen kirjoittaminen voi kuitenkin ajatuksena tuntua haastavalta; jos työpaikkaa ei ole olemassa, miten sitä oikein haetaan? Miten mielenkiintosia yrityksiä kannattaa lähestyä?

Mieti asiaa kuitenkin tältä näkökantilta; jos haet töihin yritykseen joka sinua aidosti kiinnostaa, näkyy tämä into ja vilpitön motivaatio myös hakemuksessasi. Ja tämä intohimo on se, mikä herättää rekrytoijan mielenkiinnon. Mikäli haet valmista paikkaa, on siinä yleensä tehtävä kompromisseja. Tulee haettua tehtäviin, joita sattuu tarjolla olemaan ja hakemuksista saattaa tulla laimeita.

Vinkit avoimen työhakemuksen tekoon

Tee taustatyöt huolellisesti

Jotta voit tehdä hyvän hakemuksen, sinun täytyy tietää mihin olet hakemassa. Hyvä vinkki on myös verkostoitua yrityksen henkilöstön kanssa Linkedinissä! Tutustu yrityksen somekanaviin, reagoi sisältöön ja lue mahdollista blogia. Yleistä sähköpostia parempi väylä voi joissakin tapauksissa olla tietyn, rekrytoinneista vastaavan henkilön oma sähköposti. Selvitä siis, kuka yrityksessä vastaa sinua kiinnostavista tehtävistä ( tiimiesimies, HR-henkilö tms.) .

Tee hakemuksestasi selkeä

Hakemuksen selkeä rakenne on äärimmäisen tärkeässä asemassa. Hakemuksesi pääkohtien tulisi pompata esille nopeallakin silmäilyllä. Vastaanottaja on todennäköisesti kiireinen, joten tarjoamasi lisäarvon pitää erottua selkeästi heti. Elämänkertaromaanin sijaan tiivistämisen taito on kullanarvoinen.

Mieti yrityksen hyötynäkökulmaa

Tärkeimpänä seikkana avoimessa hakemuksessa on tuoda ilmi esille motivaatioita, niitä syitä miksi haluat työskennellä juuri tässä yrityksessä. Kirjoita hakemus siitä näkökulmasta, mitä osaamista ja tarjottavaa voit yritykselle tarjota. Perustele, millaisia haasteita palkkaamisesi ratkaisisi. Tuo rakentavasti esille omia kehitysideoitasi

Kerro, miten yrityksen arvot ja kulttuuri vastaavat omiasi. Yrityksen some-kanavat antavat hyvää osviittaa

Kerro tavoitteistasi

Tuo esille ne työtehtävät, joihin sinulla on osaamista ja joita mielellään tekisit. Älä kuitenkaan rajaa itseäsi tiukkaan lokeroon, vaan mainitse olevasi kiinnostunut myös muista soveltuvista tehtävistä.

Kiinnitä huomiota otsikkoon

Mikäli lähetät avoimen hakemuksesi esimerkiksi sähköpostitse, kiinnitä erottuvaan otsikkoon huomiota! Rekrytoijat sekä johtohenkilöt saavat hurjan määrän meiliä, joten mieti, millainen otsikko herättää huomion ja saa vastaanottajan avaamaan sekä lukemaan meilin. Keksi jotain niin mielenkiintoista, että se jää varmasti mieleen!

Jälkiseuranta:

Jos vaivalla tehtyyn hakemukseesi ei kuulu vastausta, älä lannistu. Rekrytointeja hoitavilla henkilöillä on usein todella monta rautaa tulessa, joten perään kannattaa ehdottomasti kysellä. Mieti, mistä kanavasta yrityksen kontaktihenkilön parhaiten tavoittaa – ja tätä varten sinun täytyy tietysti selvittää kuka hän on. Puhelin ei ole ainoa vaihtoehto, somekanavatkin voivat toimia erinomaisesti! Ole proaktiivinen ja kysele, onko hakemustasi vielä ehditty lukea.

Ole luova, rohkea ja erotu! Liitä mukaan myös CV, työnäytteitä, linkki portfolioon tai vaikka verkkosivuillesi, mikäli sinulla sellaiset on.  Ja pssst, muistathan lisätä mukaan myös yhteystietosi. Avoimen hakemuksen meille pääset jättämään TÄSTÄ.

Seuraava steppi onkin sitten kutsu työhaastatteluun, lue tästä vinkkimme mitä hakijan kannattaa työhaastattelussa kysyä!