henkilöstövuokraus työntekijä

Henkilöstövuokraus työntekijän näkökulmasta

Etsitkö uusia mahdollisuuksia työrintamalla? Tiedämme hyvin, että työnhaku tänä päivänä voi olla todella haastavaa, joten tarjoamme tässä mielellämme auttavan käden! Kun ilmoittaudut meille työnhakijaksi ja kerrot osaamisestasi sekä siitä, millaista työtä etsit autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan työn. Sinun ei tarvitse tuskailla työnhaun kanssa yksin, vaan voit ulkoistaa tuon haastavimman vaiheen meille. Mitään kuluja tästä ei sinulle työnhakijana koidu. Henkilöstövuokraus - eli vuokratyöntekijänä oleminen - ei vielä ole välttämättä kaikille Suomessa tuttu työskentelymuoto, vaikka maailmanlaajuisesti kasvu on ollut suorastaan räjähtävää. Vuokratyötä on tarjolla toimialalla kuin toimialalla. 

Intohimomme on saada oikea työ ja oikea tekijä kohtaamaan, tämän mahdollistavat monipuoliset suhteemme sekä vuosien varrella kertynyt osaaminen. Meillä on tarjolla erilaisia työsuhteita erilaisiin elämäntilanteisiin ja tarpeisiin, joten ota rohkeasti yhteyttä ja katsotaan miten me voimme Sinua auttaa. 

Lue alta yleisimmät kysymykset henkilöstövuokraukseen ja vuokratyöntekijänä olemiseen liittyen! Mikäli jokin jäi mietityttämään, ota yhteyttä niin me autamme mielellämme.

Mitä on henkilöstövuokraus?

Henkilöstövuokrauksessa olemme mukana työsuhteen koko elinkaaressa. Olemme hallinnollinen esimies työntekijälle ja hänen työsuhteensa on Personalhusetille, ei asiakasyrityksellemme. Vuokratyö on täysin normaali työsuhde, jonka työntekijä muodostaa henkilöstövuokrausyrityksen kanssa. Työsuhteessa noudatetaan työehtosopimuksia ja se kerryttää niin eläkettä kuin lomapäiviäkin. Vuokratyö sopii työntekijälle hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin, sillä töitä voi tehdä niin lyhyissä kuin pitkissä jaksoissa, koko-tai osa-aikaisesti ja työtehtäviä tarpeen mukaan vaihdellen.

Kenelle vuokratyö sopii?

Käytännössä kenelle vain. Vuokratyösuhteiden pituus vaihtelee todella paljon, se voi olla päivistä vuosiin. Työelämän murros on ollut vauhdikas ja se jatkuu koko ajan, perinteiset työsuhdemuodot ovat saaneet rinnalleen uusia, joustavampia tapoja työskennellä. Mikäli haluat kokeilla erilaisia työtehtäviä tai sinulla on tarve vaihteleville tuntimäärille, on vuokratyö ihanteellinen työmuoto. Toisin kuin perinteisessä vakityössä, voi vuokratyössä sovitella työrupeamien pituuksia omien tarpeiden mukaan. 

Vuokratyön palkka

Maksamme kaikesta työstä vähintään TES:in mukaista palkkaa, joten palkkaus ei eroa vakituisesta työstä. TESien sisällä puolestaan on eri palkkaluokkia, joista maksetaan osaamisen mukaan. Jos asiakas haluaa maksaa enemmän, on se tottakai mahdollista! Työntekijänä sinun on myös mahdollista neuvotella omasta palkastasi, kuten perinteisissäkin työsuhteissa.

Asiakasyritys siis määrittelee palkan lopullisen määrän, mutta minimi on aina TESin mukainen. Ylärajaa ei ole! Emme ota koskaan työntekijältä kuluja palkasta. Lomat  ja kaikki muut edut kerääntyvät normaalisti.

Miten henkilöstövuokraus eroaa vakituisesta työstä?

Määräaikaisuus ja epävarmuus saattavat olla termejä, jotka yhdistetään vuokratyöhön. On kuitenkin yleistä, että vuokratyöntekijä vakinaistetaan asiakasyrityksen omille palkkalistoille, tai työsuhde jatkuu niin pitkään kuin työntekijä haluaa. Käymme aktiivista vuoropuhelua työntekijöidemme kanssa heidän omista toiveistaan työtä koskien ja yksi vuokratyön etu on nimenomaan se, että erilaisia työtehtäviä on tarjolla paljon. Jos työntekijämme vuokratyösuhde asiakasyrityksen kanssa loppuu, etsimme tilalle uuden työpaikan. Olemme tukena kaikissa työelämän käänteissä. 

Työntekijänä sinua ei kohdella mitenkään eri tavalla, kuin yrityksen omilla kirjoilla olevaa työntekijää. Meille on sydämen asia huolehtia, että saat aina tarvittaessa tukea niin työkavereiltasi kuin lähiesimieheltäsi. Käytössämme on mm. We Care-malli, jonka avulla haluamme varmistaa työntekijöidemme hyvinvoinnin.

Vuokratyöstä vakituiseksi

Yleistä on, että vuokratyöntekijä vakinaistetaan yrityksen omille kirjoille. Vuokratyötä ei siis kannata karttaa sen takia, että tähtäimessä on nimenomaan pitkäaikainen, vakituinen työpaikka. Kun asiakasyritys on oppinut tuntemaan osaavan työntekijän, eivät he luonnollisestikaan halua hyvästä tyypistä luopua! Vuokratyön avulla voi tunnustella, olisiko tämä paikka sellainen missä viihdyt pidempäänkin. Mikäli työ ei jostain syystä tunnukaan omalta, autamme sinua etsimään paremmin itsellesi sopivan. 

Vuokratyön edut

Vuokratyö avaa ovia työelämään, jotka muuten voisivat pysyä suljettuina. Työntekijä voi aina luottaa, että palkka ym tulee ajallaan ja eduista huolehditaan. Silläkin riskillä, että kuulostamme nyt todella kornilta, on meidän tehtävämme olla hyväntekijä! Teemme tätä työtä, jotta oikea työ ja tekijä kohtaisivat ja jotta työnhaku olisi mahdollisimman sujuvaa. Toki henkilöstövuokraus on meille intohimon lisäksi myös bisnestä, mutta työnhakijoille tämä ei näy. 

Avaamme väylän työpaikkoihin. Tiedämme työnhaun olevan tänä päivänä hyvin aikaavievää sekä vaikeaa, erityisesti jos työkokemusta ei vielä ole karttunut. Hakiessaan vuokratöitä kauttamme työnhakija myös ulkoistaa työnhaun osaltaan meille ja me etsimme sen oikean duunin hänen puolestaan.  Kun tiedämme mitä asiakas haluaa, niin etsimme hyvän tyypin, joka sopii asiakkaan spekseihin. Kerromme työntekijälle mihin hän on menossa ja asiakkaalle kerromme millainen tyyppi on kyseessä. Sitten mätsäämme parin ja kaikki voittavat! 

Henkilöstövuokraus kokemuksia

Me mittaamme säännöllisesti työntekijöidemme tyytyväisyyttä ja iloksemme voimme kertoa, että työntekijämme ovat todella tyytyväisiä työskentelyyn kauttamme! Viimeisin työntekijätyytyväisyyskysely suoritettiin helmikuussa 2021 ja tässä 93% työntekijöistämme suositteli vilpittömästi meitä työnantajina! Sisaryhtiötämme Aalto Henkilöstöpalveluita suositteli jopa 97% heidän työntekijöistään. Olemme näistä luvuista kovin onnellisia ja teemme jatkossakin kaikkemme, että pääsemme sataan prosenttiin! Saamamme palaute on kehitystyössä tärkeässä roolissa ja siksi otamme sitä erityisen mielellämme vastaan. 

Henkilöstökonsulttimme - eli työntekijöidemme esihenkilöt- saavat omasta työstään hyvin positiivista palautetta, samoin se, että työntekijämme voivat luottaa että meillä hommat toimivat kuten on sovittu. 

Henkilöstövuokraus ja terveydenhuolto

Laki määrää, että on oltava terveydenhuolto. Meillä Personalhusetilla on olemassa yleislääkäritasoinen terveyshuolto, yleislääkäri voi puolestaan kirjoittaa lähetteen tarvittaessa eteenpäin. Usein yrityksissä on käytössä varoaika ( joitakin kuukausia), jonka jälkeen työterveyden piiriin pääsee. Aina tätä ei ole, vaan oikeus työterveyteen alkaa heti.

Jos tapahtuu tapaturma, menee työntekijä mihin tarvitsee ja mitä tilanne vaatii. Työntekijän ei tarvitse huolehtia kuluista vaan hankittava tarvittava hoito.  Vakuutusyhtiö maksaa koituvat kulut. 

Mitkä ovat vuokratyöntekijän oikeudet?

Samat oikeudet kuin kenellä tahansa työssä olevalla ihmisellä. Vuokratyö ei eroa etuuksien suhteen vakituisesta työsuhteesta. 

Henkilöstövuokraus työehtosopimus (TES)

Vuokratyöntekijöiden TES määrittyy asiakkaan käyttämän TESin mukaan. Käytössä oleva TES riippuu siis työnkuvasta.

 Meillä on käytössä n.150 eri TESiä ja osaamista löytyy myös näiden kiemuroiden tulkitsemiseen. TESeissä voidaan määritellä hyvinkin tarkkaan asioita ja niiden tulkitseminen vaatii ammattitaitoa.

Jäikö vielä jokin vuokratyöhön/henkilöstövuoraukseen liittyvä asia mietityttämään? Mikäli työnteko kiinnostaa, mutta kysymyksiä jäi, ota yhteyttä niin autamme Sinua eteenpäin!

KATSO AVOIMIA TYÖPAIKKOJAMME

JÄTÄ AVOIN HAKEMUS