mitä on vuokratyö?

Mitä on vuokratyö?

Vuokratyö, eli henkilöstövuokraus, voi monelle olla käsitteenä  suoraa rekrytointia hieman tuntemattomampi. Vuokratyöstä kuulee myös liikkuvan erilaisia urbaaneja legendoja, jotka ovat juurikin niitä - legendoja. Eivät faktaa. Mitä se vuokratyö siis ihan oikeasti on? Kenelle vuokratyö sopii ja miten se eroaa rekrytoinnista, onko näillä muutakin eroa kuin nimi?

Mitä eroa on rekrytoinnilla ja henkilöstövuokrauksella?

Lyhyesti, vuokratyö tarkoittaa sitä, että me Personalhuset olemme työnantajasi, mutta varsinainen työ tehdään muualla kuin työnantajan tiloissa ( eli työpaikka on asiakasyrityksessämme). Rekrytoinnista henkilöstövuokraus eroaa siten, että rekrytoinnissa  olemme mukana hakuprosessissa, mutta asiakas palkkaa työntekijän omille listoilleen.  Sekä henkilöstövuokrauksessa että rekrytoinnissa me etsimme osaajat ja haastattelemme heidät. Varmistamme samalla hyvän hakijakokemuksen; panostamme tiiviiseen yhteydenpitoon hakijoiden kanssa.

Henkilöstövuokrauksessa  olemme mukana työsuhteen koko elinkaaressa. Henkilöstökonsulttimme ovat työntekijöidensä esimiehiä ja Personalhuset työnantaja, asiakasyrityksessämme puolestaan tehdään sovittu työ. Me Personalhusetilla hoidamme resursoinnin ja työsuhteen elinkaaren, asiakkaamme puolestaan huolehtii perehdytyksen työtehtäviin sekä työnjohdolliset tehtävät työpaikalla.Toisinaan henkilöstövuokraus toimii myös hyvänä rekrytointikanavana vakituiseen työsuhteeseen. Ja itseasiassa, henkilöstövuokraus voi olla heti alkuun myös vakkarityö! Tällöin se ei eroa normaalista työsuhteesta muuten kuin että työnantaja on halunnut ulkoistaa palkanmaksun meille. 

Henkilöstövuokrauksen ollessa kyseessä me Personalhusetilla hoidamme työsuhdetta ja perehdytämme toimintaamme, sekä vastaamme palkanmaksusta, lomista ja sairastumisista. Emme suinkaan vie esimerkiksi osaa palkasta, vaan vuokratyöntekijälle maksetaan aivan normaali palkka. Palkan suuruus toki riippuu esimerkiksi työtehtävästä, kokemuksesta ja työehtosopimuksesta, aivan kuten kaikissa työsuhteissa. Vuokratyö on ihan normaalia työtä, josta karttuu niin eläke kuin lomapäivätkin. Luonnollisesti noudatamme myös työehtosopimuksia.

Käytännössä ero vuokratyön ja suoran rekrytoinnin välillä on se, että me olemme työnantajasi – eli palkanmaksajasi – ja asiakasyritys on paikka missä työ tehdään. Muuten toiminta ei eroa ns. normaalista työsuhteesta. 

Kenelle henkilöstövuokraus sopii?

Käytännössä kenelle vain! Henkilöstövuokraus ei ole vain väliaikaista työtä, vaan se sopii myös pitkää työsuhdetta etsivälle. Mikäli sinulle ei ole  täysin varmaa, mitä työtä haluaisit tehdä ja mihin suuntaan uraasi viedä, on henkilöstövuokrauksen kautta mahdollista kokeilla erilaisia työpaikkoja ja löytää omat vahvuutesi meidän avullamme. Meidän työtämme on auttaa sinua urallasi eteenpäin.

Monet meidän työntekijöistämme ovat siirtyneet vuokratyöntekijöistä asiakasyrityksillemme vakituisiin työsuhteisiin. Tästä olemme erityisen iloisia, koska se kertoo, että oikea työ ja oikea ihminen ovat kohdanneet!

Vuokratyön edut

Vuokratyön etuna on sen joustavuus eri elämäntilanteiden mukaan. Työtä voi olla kausiluontoisesti tai pysyvästi ja työnantajaa voi halutessaan vaihtaa. Mikäli yrityksestä, jossa työskentelet loppuvat työt, ei vuokratyöntekijänä sinun tarvitse itse alkaa työnhakuun vaan me autamme sinua etsimään uuden työn.

Personalhuset työnantajana

Meille tärkeimpiä arvoja on asiakkaistamme sekä työntekijöistämme aidosti välittäminen. Tämä myös näkyy kaikessa tekemisessämme. Teimme lokakuussa 2020 työntekijätyytyväisyyskyselyn, jonka tulokset olivat erinomaiset;  95 prosenttia työntekijöistämme suosittelee meitä työnantajana! Meillä viihdytään, työ koetaan merkitykselliseksi ja henkilöstökonsulttimme - eli vuokratyöntekijöiden esimiehet- ovat todella pidettyjä työntekijöiden keskuudessa! Näistä tuloksista olemme todella ylpeitä. 

Käytössämme on myös We Care-malli, joka tukee arvojemme toteutumista työympäristössä. Haluamme kannustaa tuomaan omia mielipiteitä ja kokemuksia ilmi pienellä kynnyksellä. Lue, mitä työntekijämme ovat meistä sanoneet :) !

Muistathan, että jos sopivaa paikkaa ei ole nyt julkisessa haussa, sinun kannattaa jättää avoin hakemus ja kertoa meille, mitä työltäsi toivot.  Kun saamme asiakasyrityksiltämme uusia toimeksiantoja – eli he tarvitsevat lisää työvoimaa- , katsomme ensimmäisenä läpi olemassaolevat hakemuksemme. 

Jätä meille avoin hakemus!