mitä kysyä haastattelijalta työhaastattelussa ?

Mitä kysyä työhaastattelussa – rekrytoijien viisi vinkkiä

Onneksi olkoon, olet napannut itsellesi työhaastattelun! Kun virallinen haastattelurunko on kahlattu läpi, on satavarmasti luvassa kysymys, jolla kokeneenkin haastateltavan mieli tyhjenee kuin vessapaperihylly Prismassa keväällä 2020. ”Onko sinulla vielä jotakin kysyttävää?”.

Kysymys saattaa kuulostaa puolihuolimattomasti ilmaan heitetyltä, mutta tämä on se hetki, joka voi ratkaista koko haastattelun lopputuleman. Kiinnitä siis tähän erityistä huomiota ja varaudu hyvin etukäteen! Tällä kysymyksellä mitataan aitoa kiinnostusta, joka näkyy esimerkiksi siinä miten hyvin haastateltava on tutustunut yritykseen etukäteen. Varmista siis paikkasi jatkossa ja käytä aikaa taustatyön tekemiseen sekä miettimiseen mitä voit itse kysyä rekrytoijalta työhaastattelussa. Alla kerättynä rekrytoijiemme viisi vinkkiä, joita kannattaa hyödyntää.

5 vinkkiä mitä kysyä rekrytoijalta työhaastattelussa

-   Mikä organisaatiossa on parasta rekrytoijan mielestä? Kysymällä tätä osoitat aitoa kiinnostusta yritystä ja sen kulttuuria kohtaan. Kysymällä työntekijöiden mielipiteitä organisaation vahvuuksista saat myös hahmotettua sitä, miten ite soveltuisit joukkoon.  

-    ”Onko tämä positio uusi?” Miksi edellinen on lähtenyt?”. Näillä kysymyksillä voit hahmottaa, millaiseen rooliin tulet. Kuinka paljon työnkuvaa voidaan räätälöidä, paljonko siihen saa itse vaikuttaa ja kehittää sitä?

-   Mikä tahansa spesifi, juuri tähän yritykseen tai tulevaan toimenkuvaan suunnattu kysymys. Voit saada kokeneenkin rekrytoijan sanattomaksi, jos vaikkapa piikiekkoja valmistavan yrityksen haastattelussa kysyt ”katsoin nettisivultanne, että yhden piikiekon paksuus on 2 mm, miksi ne ovat niin ohuita?”.

-  Kysymykset yrityksen arvoista ja yrityskulttuurista kertovat, että mietit aidosti myös omaa viihtymistäsi mahdollisessa työpaikassa. Voit myös kysyä, mitä ominaisuuksia tässä tehtävässä painotetaan.

-  Onko tehtävässä kehittymismahdollisuuksia?  Tämä on kysymys, jonka kanssa kannattaa olla myös hieman varuillaan. Yleensä henkilöä haetaan johonkin tiettyyn tehtävään, joten ei kannata antaa kuvaa, että haluaisi välittömästi siitä edetä. Yleisesti ottaen halu kehittymiseen on kuitenkin hyvä asia!

Mikäli vielä etsit töitä, katso avoimet työpaikkamme  . Mikäli avoinna ei ole mitään Sinulle sopivaa, voit aina jättää avoimen hakemuksen. Käymme niitä läpi jatkuvasti ja osa paikoista täytetään ilman julkista hakua.

Onnea haastatteluun!