Linkedin verkostoituminen

Miksi kasvattaa omaa LinkedIn-verkostoa?

Nykypäivän työelämässä verkostojen merkitys on suuri, sillä erilaisista kumppanuuksista, projekteista ja työpaikoista sovitaan paljon nimenomaan verkostoissa. Ns. piilotyöpaikat menevätkin usein nimenomaan verkostojen kautta. Verkosto on sosiaalista pääomaa, sillä ennen yhteistyötä vastapuoli usein halutaan tuntea edes jollakin tasolla. 

Työelämän ykkössome LinkedIn onkin helppo ja hyvä tapa verkostojen kasvattamiseen. LinkedInissä ei ole yhtä oikeaa tapaa verkostoitua. Valinta on sinun, oli strategiasi sitten hyväksyä kaikki mahdolliset verkostoitumispyynnöt ja kasvattaa verkostoa mahdollisimman suureksi, tai pysyä tutussa ja turvallisessa verkkokuplassa. LinkedIn "etiketin" mukaan hyödyllisintä on kuitenkin verkostoitua henkilöiden kanssa, joiden toimiala, tehtävänkuvat, osaaminen, kiinnostuksen kohteet jne. vastaavat omia intressejäsi. Et ikinä tiedä, milloin jokin kontakti voi sinua hyödyttää ja pysyt kärryillä oman alasi viimeisimmistä käänteistä.  

Mitä hyötyä suuremmasta LinkedIn-verkostosta sitten on?

✔️ Olet paremmin löydettävissä. Niin aktiivinen kuin passiivinenkin työnhakija voi saada Linkedinissä mielenkiintoisia yhteydenottoja, erityisesti jos on itse innokas sisällöntuottaja. Verkoston koko korreloi omaan LinkedIn löydettävyyteen.

✔️ Voit löytää mielenkiintoisia työmahdollisuuksia. Monet työpaikat menevät ns. piilotyöpaikkoina, eli eivät koskaan tule julkiseen hakuun. Näitä työpaikkoja liikkuu paljon nimenomaan LinkedInissä, varsinaisen työpaikkaosion ulkopuolellakin. 

✔️ Fiidi on entistä rikkaampi. LinkedIn on täynnä fiksuja ihmisiä, jotka jakavat omaa osaamistaan sekä hyödyllistä tietoa. Parhaassa tapauksessa fiidi niin opettaa kuin viihdyttääkin! 

✔️Saat uutta perspektiiviä elämään. Mikäli verkostoidut vain omien tuttujesi kanssa, jäävät oman kuplasi ulkopuolelta tulevat mielipiteet kuulematta. Verkostoitumalla laajemmin saat arvokasta tietoa maailman menosta ja oman osaamisen kehittämisestä. Kynnys keskustelun aloittamiseen LinkedInissä on hyvin matala, pääset kommunikoimaan ihmisten kanssa, joiden kanssa et live-ympäristössä ehkä koskaan törmäisi. 

Vinkki! Jos erityisesti haluat ajatuksia sekä mahdollisuuksia oman kuplasi ulkopuolelta, kannattaa LinkedIn-feedin yläreunasta löytyvästä nappulasta vaihtaa feedi näyttämään "Recent"-postaukset. Toinen vaihtoehto, "Top", näyttää sinulle samanmieliset postaukset, jotka linkkari ajattelee sinun haluavan nähdä. Recent puolestaan näyttää kaiken aikajärjestyksessä.